Villányi programok tavasszal

Februárban már leginkább csak a tavaszt várjuk, noha ilyenkor is akad szép számmal farsangi program, borkóstoló, és a mohácsi busójárás is kihagyhatatlan élmény télen. De érdemes már ilyenkor beírni a naptárba a következő, tavaszi hónapok legjobb villányi programjait.  2019. március 15.  – Március 15-i hosszú hétvége Hosszú hétvége a Villányi borvidéken, borral, kirándulással, pihenéssel. 2019.…

Megnézem

Vince-nap Villányban

A Villányi borvidéken az új év Szent Vince napjának megünneplésével kezdődik. A Pincéről Pincére Variációk Vincére nevű rendezvénysorozat színes programokkal, gasztro – és borélményekkel vár mindenkit idén is. A hagyomány szerint a szőlősgazdák az aznapi időjárásából, és az akkor lemetszett szőlővesszők állapotából következtettek a várható szüretre. Egyik pincéből a másikba járva kóstolták egymás borait, a…

Megnézem

Ünnepi pihenés Villányban

A Crocus Hotel az egész ünnepi időszak alatt szállásajánlatokat kínál a vendégek részére. Érdemes már most foglalni és decembertől egészen az új évig eltölteni itt pár napot, és feltöltődni a Villányi borvidéken.  Adventi hétköznapok  (Érvényes: 2018. december 2. – december 20. között, hétköznapokon) Meghitt hangolódás az ünnepekre a hétköznapokon. Az ajánlat tartalma: – Szállás 1…

Megnézem

Eljött az őszi bőrmegújítás ideje

Nyár végén nemcsak fotók formájában őrizzük a nyaralás emlékeit, hanem az arcunkon is látványos nyomokra bukkanhatunk, amit az állandó napfény és a meleg, száraz levegő hagy maga után. Ha alaposabban megvizsgáljuk arcbőrünket, az ősz beköszöntével láthatóvá válnak a dehidratáltság jelei. Bőrünk erre az időszakra már sokat veszíthet rugalmasságából, fakóbb lehet, de apróbb ráncok és pigment…

Megnézem

Öt tudnivaló a Márton-napról

Nemrég fejeztük be a szüretet, a borok a pincében erjednek és érlelődnek, és máris itt a következő izgalmas időszak, a Márton-nap. A libaételek és újborok ünnepe nálunk egész novemberben tart, így érdemes eljönni hozzánk Villányba, és kikapcsolódni ezen a csodás borvidéken. A Márton-nap eredete  A Pannónia provinciában született Szent Márton püspökhöz kötődik a november 11-i…

Megnézem

Őszi programok Villányban

Az egyik legpezsgőbb időszak egy borvidéken, az ősz. Hajnaltól kint vagyunk a dűlőkben és szüretelünk, összegyűjtjük a szőlőkkel teli ládákat, feldolgozzuk a fürtöket, és várjuk hogy kierjedjen a bor, majd november környékén már az első palackokat meg is kóstolhatjuk. Mindeközben Villányban egymást érik a jobbnál jobb programok, így érdemes ellátogatni hozzánk most is. 2018. augusztus…

Megnézem

Közlekedjünk zölden

Az utazás és az ittartózkodás alatt is találunk olyan alternatívákat, amik kímélik a környezetünket. A Villányi borvidék részeként mi magunk is előnyben részesítjük a sétát, a biciklizést, és a szálloda csapata rendszeresen vesz részt futóversenyeken. Ha a vendégeinknek kedve van, bármikor csatlakozhatnak hozzánk, akár egy közös, reggeli futás erejéig.  Alternatív érkezési módok  Mindenki szeret kényelmesen…

Megnézem

Nyári programok Villányban

Nyár közepe van, nyaralunk, utazunk, programokra és fesztiválokra járunk, hiszen ki akarjuk használni a jó időt. Villány ideális célpont minden évszakban, de most kifejezetten a nyárra adunk tippeket, hogy mit érdemes csinálni nálunk, és a környéken. Rendezvények a környéken Július 20-22-én a XXV. Harkányi Fürdőfesztiválon koncertek és programok várnak mindenkit a fürdőben, augusztus 3. és…

Megnézem

Rozé Fesztivál Villányban

Villány idén is megrendezi az egyik legsikeresebb rendezvényét, a Rozé Fesztivált. Július 13-14-én ünnepli a borvidék a nyár kedvenc italát, és vár mindenkit borokkal, gasztro finomságokkal, koncertekkel és az elmaradhatatlan Rozé Maratonnal. Ilyenkor rózsaszínbe borul a város, mindenki jégbe hűtött rozét és fröccsöt iszik, ráadásul a futók színes és vidám jelmezeket öltenek magukra, hiszen a…

Megnézem

Organikus szőlő és helyi alapanyagok

Számunkra legfontosabb az egészséges szőlő, emellett azonban a környezetünk védelmére is kiemelten figyelünk. Nem mindegy, hogy milyen bor kerül a vásárlóink poharába, és a szőlőből készített egyéb termékeink is kiváló minőségűek kell hogy legyenek, ahogyan a Mandula étterem konyháján készülő, lehetőleg helyi alapanyagokat felhasználó ételek is. Organikus szőlőművelés A Gere Attila Pincészet a legmodernebb technológiát…

Megnézem