Közlekedjünk zölden

Az utazás és az ittartózkodás alatt is találunk olyan alternatívákat, amik kímélik a környezetünket. A Villányi borvidék részeként mi magunk is előnyben részesítjük a sétát, a biciklizést, és a szálloda csapata rendszeresen vesz részt futóversenyeken. Ha a vendégeinknek kedve van, bármikor csatlakozhatnak hozzánk, akár egy közös, reggeli futás erejéig. 

Alternatív érkezési módok 

Mindenki szeret kényelmesen utazni, és van, amikor ezt ötvözhetjük a környezetvédelemmel is. Villányba akár érkezhetünk vonattal Pécsen keresztül, de opció lehet a buszos közlekedés is. Érdemes megfontolni azt is, hogy egy társaság tagjai úgy szervezzék meg az utazást, hogy minél kevesebb kocsit használjanak, valamint az utazásmegosztó oldalakon is körbe nézhetünk, Pécs és Villány mindig népszerű célpontok.

Az egyre elterjedtebb elektromos autók tulajdonosainak jó hír, hogy nálunk találnak elektromos autótöltőt. Volt olyan svéd vendégünk, akiknek a minőségi gasztronómia, borok és wellness mellett ez is egy szempont volt a szállodaválasztásnál. 2016 óta kínáljuk ezt a lehetőséget a hozzánk látogatóknak a környezetvédelem jegyében.

Bicikli, séta, túra 

Villány amúgy sem egy nagyváros, így érdemes helyben is környezetkímélően, gyalog vagy biciklivel közlekedni. Szépen felújított bicikliutak vezetnek a környéken, és akár nálunk is lehet bringát bérelni. Tíz darab várja ideiglenes gazdáit, de ha van rá igény, akár nagyobb társaságnak is meg tudjuk oldani a kölcsönzést, és persze számos útirányt javasolhatunk.

A sétára, túrázásra alkalmas helyből sincs hiány, akár a Szársomlyó-hegyre, akár a dűlőkre kíváncsi valaki, de kevésbé meredek opciókat is tudunk ajánlani. Ráadásul piknikkosarat is összekészítünk, pokróccal, borral és finomságokkal, hogy még kellemesebben teljen a szabadban töltött idő.

Futás 

Szinte már igazi törzsvendég gárdánk van amatőr futókból. Remek a terep, akár a könnyebb és rövidebb távokat kedveli valaki, akár igazi kihívást keres, és inkább a terepfutást szereti. Szállodaigazgatónk, Schmidt Ferenc futás iránti lelkesedése átragadt a kollégákra is, és immár negyedik éve, hogy rendszeresen csapatban edzünk, és versenyeken veszünk részt.

Kétszer indultunk a Nemzeti Bormaratonon, a villányi Rozé Maratonon mindig ott vagyunk, és a helyi versenyeken is rajthoz állunk. Idén pedig megalakult a Villányi borvidék csapata, amelyhez itteni borászok, és a borászatokban dolgozók csatlakoztak, így közösen képviseljük a borvidéket az olyan tematikus, borral kapcsolatos versenyeken, mint a Szekszárdi Félmaraton, a Hetényi Pincészet által szervezett Fut a birtok vagy a Bólyi Szüreti Vesszőfutás.