Közlekedjünk zölden

Az utazás és az ittartózkodás alatt is találunk olyan alternatívákat, amik kímélik a környezetünket. A Villányi borvidék részeként mi magunk is előnyben részesítjük a sétát, a biciklizést, és a szálloda csapata rendszeresen vesz részt futóversenyeken. Ha a vendégeinknek kedve van, bármikor csatlakozhatnak hozzánk, akár egy közös, reggeli futás erejéig. 

Alternatív érkezési módok 

Mindenki szeret kényelmesen utazni, és van, amikor ezt ötvözhetjük a környezetvédelemmel is. Villányba akár érkezhetünk vonattal Pécsen keresztül, de opció lehet a buszos közlekedés is. Érdemes megfontolni azt is, hogy egy társaság tagjai úgy szervezzék meg az utazást, hogy minél kevesebb kocsit használjanak, valamint az utazásmegosztó oldalakon is körbe nézhetünk, Pécs és Villány mindig népszerű célpontok.

Az egyre elterjedtebb elektromos autók tulajdonosainak jó hír, hogy nálunk találnak elektromos autótöltőt. Volt olyan svéd vendégünk, akiknek a minőségi gasztronómia, borok és wellness mellett ez is egy szempont volt a szállodaválasztásnál. 2016 óta kínáljuk ezt a lehetőséget a hozzánk látogatóknak a környezetvédelem jegyében.

Bicikli, séta, túra 

Villány amúgy sem egy nagyváros, így érdemes helyben is környezetkímélően, gyalog vagy biciklivel közlekedni. Szépen felújított bicikliutak vezetnek a környéken, és akár nálunk is lehet bringát bérelni. Tíz darab várja ideiglenes gazdáit, de ha van rá igény, akár nagyobb társaságnak is meg tudjuk oldani a kölcsönzést, és persze számos útirányt javasolhatunk.

A sétára, túrázásra alkalmas helyből sincs hiány, akár a Szársomlyó-hegyre, akár a dűlőkre kíváncsi valaki, de kevésbé meredek opciókat is tudunk ajánlani. Ráadásul piknikkosarat is összekészítünk, pokróccal, borral és finomságokkal, hogy még kellemesebben teljen a szabadban töltött idő.

Futás 

Szinte már igazi törzsvendég gárdánk van amatőr futókból. Remek a terep, akár a könnyebb és rövidebb távokat kedveli valaki, akár igazi kihívást keres, és inkább a terepfutást szereti. Szállodaigazgatónk, Schmidt Ferenc futás iránti lelkesedése átragadt a kollégákra is, és immár negyedik éve, hogy rendszeresen csapatban edzünk, és versenyeken veszünk részt.

Kétszer indultunk a Nemzeti Bormaratonon, a villányi Rozé Maratonon mindig ott vagyunk, és a helyi versenyeken is rajthoz állunk. Idén pedig megalakult a Villányi borvidék csapata, amelyhez itteni borászok, és a borászatokban dolgozók csatlakoztak, így közösen képviseljük a borvidéket az olyan tematikus, borral kapcsolatos versenyeken, mint a Szekszárdi Félmaraton, a Hetényi Pincészet által szervezett Fut a birtok vagy a Bólyi Szüreti Vesszőfutás.

During the travel and our stay we can find such alternatives which protect our environment. As the part of the Villány wine region we also prefer walking, biking and the team of the hotel frequently attend to foot races.  If our guests like can join us any time even for a mutual early morning run.

Alternative arrival methods

Everybody like to travel comfortable and there are occasions when we can alloy it with environment protection. We can arrive to Villány by train from Pécs, or bus can be an other option. It is also worth to consider that the members of the company should organize the travel to use less cars. We can check the carpooling sites. Pécs and Villány are popular destinations.

For the owners of electric cars we have good news: we have an electric car charger device. We had such Swedish guest who has chosen our hotel considering this option – beside quality gastronomy, wine and wellness. We offer this to our guests since 2016 in terms of environment protection.

Bike, walking, hiking

Villány is not a big town so it is worth to walk or ride a bike. There are nicely renewed bike roads in the neighbourhood and our guests can rent a bike at us. We have 10, but if there is demand we can solve the rent for a bigger company too. We can recommend several destinations.

There are several venues appropriate for walking or hiking: the Szársomlyó hill or the vineyards. But we can recommend less steep options too. We prepare a picnic basket with a blanket, wine and snack to spend the time outside more pleasant.

Running

We almost have a real regular clientage of amateur runners. Excellent terrain – either for shorter or longer distances, looking for a real challenge or cross country running. Our hotel manager – Ferenc Schmidt’s love of running affected our colleagues and it is the 4th year we train as a team and participate on races.

We did twice the National Wine Marathon, we are always there on the Rosé Marathon of Villány, and also participate in local races. This year the team of the Villány wine region was formed: local wine makers and employees joined – so we represent the wine region together in such thematic races connected to wine as the Half Marathon of Szekszárd, the Estate is Running by Hetényi Winery or the Harvest Running of Bóly.