Vince-nap Villányban

A Villányi borvidéken az új év Szent Vince napjának megünneplésével kezdődik. A Pincéről Pincére Variációk Vincére nevű rendezvénysorozat színes programokkal, gasztro – és borélményekkel vár mindenkit idén is.

A hagyomány szerint a szőlősgazdák az aznapi időjárásából, és az akkor lemetszett szőlővesszők állapotából következtettek a várható szüretre. Egyik pincéből a másikba járva kóstolták egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérték, és még babonás fortélyokat is bevetettek a jó termés elősegítésére.

A Vince-nap alkalmából 2019. január 18-20. között egy kifejezetten erre a hétvégére összeállított szállás ajánlattal készültünk, az idelátogatókat szombat délelőtt egy borkóstolóra várjuk,  este pedig a Mandula Étterem séfjének menüjét lehet majd megkóstolni.

Hordós Vince programunk

Időpont: 2018. január 19., a pincejárás pontosan 10:00-kor indul
Helyszín: Gere Attila Pincészet
Program: Pincenap és hordómustra Gere Attilánál. Egy igazán különleges alkalom arra, hogy hordókból kóstoljunk Gere Attila prémium borai közül négy tételt.
Borkorcsolya: pogácsa

A programon való részvételhez előzetes egyeztetés szükséges.
Részvételi díj: 3.000,- Ft/fő
Maximális létszám: 80 fő
Bővebb információ: +36 72 492 195; hotel@gere.hu

Vacsorázó Vince programunk

Időpont: 2018. január 19. 19:30-tól
Helyszín: Mandula Étterem
Menü:
Pájslileves burgonyanudlival (sváb savanyú leves)
Bőrös malac, burgonya, sváb káposzta
„Képviselőfánk”
(A menüváltoztatás jogát fenntartjuk.)

Részvételi díj: 6.990,- Ft/fő (étel+ 1 pohár bor sommelier kollégánk ajánlásával)
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ: +36 72 492 195, etterem@gere.hu

Vince-napi szállásajánlat 

Érvényes: 2019. január 18-20.

Az ajánlat tartalma:
– 2 éjszaka szállás
– 2 alkalommal gazdag választékú büféreggeli
– Üdvözlő ital
– Érkezéskor Gere bor bekészítés a szobába
– Vince napi hordómustra Gere Attila Pincészetében (szombat 10:00-11:00)
– Vince napi 3 fogásos vacsora 1 pohár borral kísérve (szombat 19:30)
– Választható wellness szolgáltatás (előzetes egyeztetést igényel): Himalájai sószoba használat (1 alkalommal x 45 perc) vagy Crocus kártya (3.500 Ft értékű/fő, felhasználható Bruno Vassari kozmetikai termékvásárlásra az itt tartózkodás alatt a wellness recepción)
– Korlátlan Wellness & Spa korlátlan használata
– Fürdőköpeny használat
– Szobaszéf használat
– WIFI
– Parkolás a szálloda saját, zárt parkolójában

Részletek és foglalás

On Villány wine region new year starts with the celebration of the day of St. Vincent. The event called – From Cellar to Cellar Variations to Vincent – awaits everybody with colourful programs, gastro- and wine experiences.

According to the traditions the wine makers predicted the forthcoming harvest from the Vincent day weather and the status of the freshly cut canes. They tasted each others wine walking from cellar to cellar, they asked the bless of God to the vines and they also used superstitious rituals to ensure the good harvest.

We prepared a weekend package for Vincent day, 18-20th January 2019. We await the guests for a wine tasting on Saturday morning and in the evening they can taste the menu of the chef of Mandula Restaurant.

Barrel Vincent program

Date: 19th January 2018., starts exactly at 10AM

Location: Gere Attila Winery

Program: Cellar day and barrel muster at Attila Gere. A really special occasion to taste 4 items of the premium wines of Attila Gere from the barrels.

Snack: scone

Only by appointment!

Participation fee: 3.000,- HUF/person

Maximal number: 80 persons

More information: +36 72 492 195; hotel@gere.hu

Dinner Vincent program

Date: 19th January 2018. From 19.30

Location: Mandula Restaurant and Wine Bar

Menu:

Lights soup with potato noodles  (Svabian sour soup)

Pork with its skin, potato, Svabian cabbage

„Cream bun”

(We keep the right of changing the menu.)

Participation fee: 6.990,- HUF/person (dish+ 1 glass of wine with the recommendation of our sommelier)

Maximal number: 50 person

More information: +36 72 492 195, etterem@gere.hu

Vincent day offer

Valid: 18-20th January 2019.

Includes:

– 2 nights accommodation

– 2 occasion of rich buffet breakfast

– Welcome drink

– Gere wine in the room at arrival

– Vincent day barrel muster in Attila Gere Winery (Saturday 10:00-11:00 AM)

– Vincent day 3 course dinner with 1 glass of wine  (Saturday 19:30)

– Optional wellness services (only by appointment!): Himalayan salt room (1 x 45 mins) or Crocus card (3.500 HUF/person, can be used for buying Bruno Vassari cosmetics during your stay at the wellness reception)

– Unlimited Wellness & Spa

– Bath robe

– Room safe

– WIFI

– Parking in the own, closed parking lot of the hotel

Details and booking