Nyári programok Villányban

Nyár közepe van, nyaralunk, utazunk, programokra és fesztiválokra járunk, hiszen ki akarjuk használni a jó időt. Villány ideális célpont minden évszakban, de most kifejezetten a nyárra adunk tippeket, hogy mit érdemes csinálni nálunk, és a környéken.

Rendezvények a környéken

Július 20-22-én a XXV. Harkányi Fürdőfesztiválon koncertek és programok várnak mindenkit a fürdőben, augusztus 3. és szeptember 2. között pedig Harkányi Szüreti Fesztiválon indíthatjuk az idei szüreti időszakot. Siklóson július 24-28. között a Várszínházi Estéken művészeti előadások lesznek a Siklósi Vár udvarán és a várkertben, augusztus 10-12. a Siklósi Várfesztiválon fúvószenekari koncertek, termelői kirakodóvásár, az augusztus 25-én megrendezett Siklósi Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál neve pedig magáért beszél.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó fesztiválunk az immár 11. alkalommal megrendezett Ördögkatlan Fesztivál, július 31. – augusztus 4. között, öt helyszínen, rengeteg programmal, egyszerűen kihagyhatatlan.

Ha péntek, akkor Villány! Bizony, már pénteken munka után vegyék célba Villányt, hiszen remek koncertekkel és borokkal várunk mindenkit. Augusztus 3-án a ROAD és a Diamant Kapelle, míg augusztus 17-én Intim Torna Illegál és a Schütz Zenekar lép fel, mellettük pedig gyerek – és kulináris programokon vehetnek részt.

Merre kiránduljunk?

Ha valaki szeret biciklizni vagy túrázni, annak szívesen ajánljuk a Siklósi várat vagy a Termálfürdőt. Mindkét helyre el lehet tekerni, közben szőlőket nézegetni, és ideális úti cél gyerekekkel is, hiszen a vár nagy élmény mindenkinek, a csúszdaparkban pedig szívesen csobbannak a kicsik. Palkonyán hétvégente mindig nyitva vannak pincék a nemrég felújított, hangulatos pincesoron, itt lehet sétálgatni, bort kóstolni.

Kicsit messzebb kell ugyan utazni, de a Mohácsi Emlékhelyen kiállítás és film is bemutatja a magyar történelem egyik leghíresebb eseményét, míg a Busóudvar komplexumban az érdeklődők az év minden napján megismerhetik ezt a több évszázados farsangi népszokást.

Aktív pihenés a Crocusban

A pincelátogatás és borkóstolás remek élmény, nálunk pedig mindenki megtalálhatja azt a programot, ami a leginkább érdekli, legyen kezdő borfogyasztó, vagy akár szakértője a boroknak. A Csillagvölgy, Felfedező, és Exkluzív kóstolók mellett a Gere Attila pincelátogatás alkalmával megmutatjuk, hogy mennyire összetettek tudnak lenni egy ilyen minőségben dolgozó borászat hétköznapjai. A vendégek kóstolnak, és mi eközben bemutatjuk a borvidéket, a Gere család történetét, a feldolgozót és természetesen a borokat.

Számos wellness – és spa szolgáltatás is kínálunk, így mindenki testben és lélekben is feltöltődhet. Választhat az úszómedence, pezsgőfürdő, többféle szauna és gőzfürdő, élményzuhanyok és sószoba közül, emellett masszázs, arc – és testkezeléseinket se hagyja ki, hogy igazán kipihenten távozzon Villányból.