Őszi programok Villányban

Az egyik legpezsgőbb időszak egy borvidéken, az ősz. Hajnaltól kint vagyunk a dűlőkben és szüretelünk, összegyűjtjük a szőlőkkel teli ládákat, feldolgozzuk a fürtöket, és várjuk hogy kierjedjen a bor, majd november környékén már az első palackokat meg is kóstolhatjuk. Mindeközben Villányban egymást érik a jobbnál jobb programok, így érdemes ellátogatni hozzánk most is.

2018. augusztus 31-szeptember 2. – Harkányi Szüreti Fesztivál
Koncertek, néptánc, menettánc, utcabál, hagyományőrző programok és még sok más a 24. Harkányi Szüreti Fesztiválon.

2018. szeptember 7-8. – IV. Sváb Zenei Hétvége
A Sváb Zenei Hétvégét immáron 4. alkalommal rendezik meg a Villányi Rendezvénytéren. Ez a két nap elsősorban a német nemzetiségi hagyományok megőrzéséről szól, de mindemellett kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőséget nyújt egy zenével, tánccal és játékokkal tarkított hétvége eltöltésére.

2018. szeptember 21 -23. – XXII. Európai Bordalfesztivál
Európa jeles férfikórusai, zenei együttesei gyűlnek össze, hogy a világszerte egyedülálló Bordalfesztiválon átadják azt a páratlanul gazdag zenei kincset, amelyet a szőlő és a bor ihletett.

2018. szeptember 22 –  8. Villányi Prémium Bormustra
13 villányi prémium és 13 könnyed, gyümölcsös bor, azaz Villányi Franc-ok és REDyk, Villány két arca a Pécsi Kodály Központban.

2018. szeptember 28 -29. – Szüreti Nyitott Pincék Palkonyán
Borkóstolók a műemlék pincesoron, szüreti fesztivál, kulturális és zenei programok.

2018. október 4 -7. – Villányi Vörösbor Fesztivál
A Vörösbor Fesztivál, a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. Négy napon keresztül, csütörtöktől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellett kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók.

2018 novembere – Márton napi újborköszöntés
Hagyományos újborköszöntés – és kóstolás, libaételek a Villányi borvidéken.

2018. november 10. – Márton napi pincejárás Palkonyán
Újborköszöntés és – kóstolás az 5 szintes műemléki pincesor végigjárásával.

2018. november 23-24. – Franc & Franc Mesterkurzus és közönség nap
A Villányi Franc mellett külföldi előadóink segítségével az újvilági cabernet franc-okkal ismerkedhetnek meg a látogatók az idei szakmai fórumon, valamint a korábbi évekhez hasonlóan öt pincében számos izgalmas tételt kóstolhatnak.