XII. Villányi Prémium Bormustra

A Villány-Siklósi Borút borászai immár tizenkettedik alkalommal mutatják be a villányi prémium boraikat. Kiváló Franc-okat, valamint Villányi REDy-t is kóstolhatnak az érdeklődők a közösségi standon. Szeptember 23-án szombaton 16:30-tól indul a XII. Villányi Prémium Bormustra Pécsett, a Kodály Központban.

Kiállító borászatok: Blum Pince, Bock Pince, Csányi Pincészet, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás & Zsolt Pincészet, Günzer Tamás Pincészete, Jackfall Bormanufaktúra, Koch Csaba VinArt Pincészet, Maczkó Borház, Mokos Pincészet, Polgár Pincészet, Sauska, Vylyan Pincészet, Villányi REDy közösségi stand

Jegyvásárlás: https://jegymester.hu/production/381699/bormustra/38028581

 

Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét az eredetvédett, PRÉMIUM villányi borokban és a REDy-kben, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti elköteleződésének!

Prémium, azaz magas minőség. A Villányi borvidék az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban egy átfogó eredetvédelmi rendszert. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak.

Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi. Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.

Zászlóshajónk a Villányi Franc, amely az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. Legalább egy éves fahordós érlelést kap, s a hosszú palackos érlelést is meghálálja.

Villány vidám, mosolygós arca, a Villányi REDy, amely a gyümölcsös, fiatalos, kedves, pimasz, vagány bisztróbor. A borok karakterét Villány tradicionális fajtája a portugieser határozza meg, a házasításban megjelenhetnek még blauburger, zweigelt, kadarka, kékfrankos és más Villányban honos fajták.

Nézzen körül a Webshopban

A csodálatos szőlőmag