Ördögkatlan Fesztivál

Az Ördögkatlan a kultúra, a minőség, az emberség ünnepe, egy összművészeti fesztivál: színház, zene, buli, képzőművészet, családi programok, irodalom – együttlét. A Villányi borvidék egyik legjobb fesztiválja, amit szívből ajánlunk. Ha itt laknátok a rendezvény alatt, akkor érdemes időben foglalni, minden évben teltházzal futunk!

Az idei Katlan fókuszában Cseh Tamás áll, hiszen 2023-ban lenne 80 éves. Rá emlékezik a Bakonyi Indiánok című kiállítás vagy az Iskola utcai albérletet idéző Cseh Tamás Szoba, ahol dalszövegeket lehet írni Tamás dallamtöredékeire. Lesz sok-sok koncert, köztük a „Füst a szemében”, a „Másnap” és számos zenekar koncertjének – a 30Y, a Kiscsillag, az Esti Kornél… – gyöngyszeme lesz néhány dal, amit Tamás és Géza írtak, és amiket Lovasi Bandiék, Beck Zoliék és mások elénekelnek.

2023 díszvendége lesz Másik János, a Magyar Zene Háza és a tízéves Jurányi. A magyar underground univerzális tehetsége, Másik János rég rászolgált már a címre, míg a tavaly már a nagyharsányi templomot elfoglaló Magyar Zene Háza idén külön színpadot is kap Beremenden. A Jurányi Ház, a függetlenek menedéke pedig sok-sok szabad és fiatal alkotó színházi előadásait hozza el.

És persze jónéhány szeretett ismerős helyszín és csapat: Both Miklós Udvara, a Pécsi Bölcsész Udvar, a Hagyományok Háza, a Vylyan Terasz irodalmi és jazz-délutánjai… Miközben „elsőbálozókra” is számíthatunk, mint például a világhírű színházi rendező, Tim Carroll színházi workshopja, a francia Kaophonic Tribu koncertje, a Freak Fusion zsonglőr tanodája és kortárs cirkusza – és régi-új csapatként itt lesz az Apertura Társulat, a k2 Színház „reinkarnációja”.

 

Programok és információk.

Nézzen körül a Webshopban

A csodálatos szőlőmag