Villányi programok tavasszal

2023. március – május

Tavasszal is izgalmas programokkal várja az ide érkezőket Villány! Borkóstolók, piknik, gasztro események, koncertek… igazi fesztiválhangulat Magyarország legdélebbi borvidékén.

Portugieser du Monde Kóstolófesztivál
2023. április 15. (szombat)

2023. április 15-én a pécsi Dóm Kőtárban kerül megszervezésre a közép-európai portugieser borok sétáló kóstolója, a Portugieser Du Monde Kóstolófesztivál. A rendezvény keretében számos hazai és külföldi portugieser, portugieser alapú házasítás, de a pincészetek jellemző stílusát reprezentáló más borok is bemutatásra kerülnek. Az eseményen debütál a Villányi Borvidék 2022-es évjáratú közösségi bisztróbora, a Villány vidám arcát felvillantó Villányi REDy is, amely a főszervező Villányi Borvidék közösségi standján a termelők személyes prezentálásban lesz megkóstolható.

Részletek: https://villanyiborvidek.hu/programok/portugieser-du-monde-kostolofesztival/

BorZsongás Fesztivál
2023. április 28.- május 1.

Az áprilisi hosszúhétvégén már javában dúl a tavasz, az ültetvények felett vibrál a levegő, minden az életet és a természetet ünnepli. A Villányi borvidék program-program hátán várja a borozni vágyókat a BorZsongás Fesztiválon.

Programok nálunk:

15:00 – 18:00 Mandula Étterem – Bor és Csokoládé kóstoló
Az étterem saját készítésű bonbonjai mellett cukrász műhelyek és csokoládé manufaktúrák finomságaihoz párosítottak borokat.

18:00 – 21:00 Mandula Étterem – Terasz koncert: Názár Viki & Dörnyei Szabi
A részvétel ingyenes, asztalfoglalás: etterem@gere.hu

Részletek: https://villanyiborvidek.hu/programok/borzsongas-fesztival-2023/

Tavaszi Borpiknik
2023. május 6. (szombat)

Látogasson el a tavasszal újjáéledő Villányi Borvidék Tavaszi Borpiknik állomásaira, ahonnan mesés panoráma tárul az ikonikus dűlőkre. Kortyoljon minőségi borokat természetközelben, vegyen részt a játékokon extra nyereményekért. Élvezze a naplementét a borvidék egy különleges teraszáról, este pedig hallgasson kellemes zenét tábortűz mellett.

1. útvonal: Gere Attila Pincészete – Blum Pince Villánykövesd – Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Gere Attila Pincészete programjai:
– Pinceséta 3 tételes borkóstolóval
– Kvíz játék egy palack borért
– Piknik borkorcsolyával

A Tavaszi Borpiknikre csak elővételben vásárolhatóak a jegyek (2023. május 4. 10:00 óráig)! Jegyinformáció: vsborut@gmail.com

Részletek: https://villanyiborvidek.hu/programok/tavaszi-borpiknik-2023/

 

Nézzen körül a Webshopban

A csodálatos szőlőmag