Villányi programok ősszel

Az őszi hónapok a szüretről szólnak egy borvidéken, de nem feledkezünk el a programokról sem, ahol mi is kikapcsolódhatunk kicsit. Zenei, kulturális és gasztronómiai események, borkóstolók, vidám fesztiválok, és komoly szakmai rendezvények színesítik ezt az őszt is.

 

2022. november 25-26.
Franc & Franc Nemzetközi Fórum és Kóstolónap

 

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC&FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül. A korábbi években minden jelentősebb európai és újvilági franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort.

A Villányi borvidék legrangosabb szakmai,- és közönség rendezvénye az idei évben körbetekint a nagyvilágban, egy széles spektrumot mutatva a kiemelkedő bortermő területek cabernet franc kínálatából. A rendezvény tematikája egyben lehetőséget teremt, hogy a 2022-ben első alkalommal megrendezett nagyszabású borverseny, a Franc du Monde tapasztalatai és TOP borainak bemutatója is beépítésre kerüljön a szakmai – és közönségnap programjába.

Jegyvásárlás

 

2022. október 22.
Szüreti Gördülő dűlők

 

Gördüljön végig a Villányi borvidék gyönyörű tájain, csodálja meg az őszi színekbe borult dűlőket, és fedezze fel a hagyományos pincefalvakat Villánytól Siklósig! Finom frissítők és falatok várják minden állomáson a résztvevőket.

Válasszon az Élménybringatúra három útvonala közül (17 km, 20 km, 30 km), és élje át a borvidéki hangulatot minden állomáson. Állomások látogatása: 10:00 – 17:00 Mindenki egyénileg, a saját tempójában haladhat, az állomások sorrendje szerint.

További információk

 

2022. szeptember 30. – október 2.
VILLÁNYI VÖRÖSBOR FESZTIVÁL

 

A Vörösbor Fesztivál, a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. Három napon keresztül, péntektől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók.

A Villányi Vörösbor Fesztivál nem csak a borkultúra, a pincészetek, a minőségi vörösborok legnagyobb ünnepe, hanem családi programjai, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt élményt jelentő programjai a térség egyik legfontosabb turisztikai eseményévé avatták az elmúlt évtizedben.

További információk ITT.

 

2022. szeptember 23-25.
XI. VILLÁNYI PRÉMIUM BORMUSTRA ÉS XXVI. EURÓPAI BORDALFESZTIVÁL

 

A szeptember 23–25. között rendezett XXVI. Európai Bordalfesztivál keretében a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett fellép a budapesti Vásárhelyi Zoltán Férfikar, a Sängerrunde Kritzendorf Ausztriából, az Albino Bonavita Férfikar Olaszországból, a Pécsi Szimfonietta, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar. A 29. éve zajló esemény sztárvendégei a Simándy-díjas tenor, a Magyar Állami Operaház szólistája, Horváth István és Kriszta Kinga szoprán, valamint Bognár Szabolcs bariton lesz.

A háromnapos rendezvény első napján, szeptember 23-án a Villányi Borvidék fogadja a fellépőket. A Diófás téren 18 órakor Népek Bordalai programon mutatkoznak be az együttesek, akik ezt követően pincekoncerteket tartanak 19 órától a Villány–Siklósi Borút településein. A Gere Attila Ópincében 19:00 órakor lép majd fel a Vásárhelyi Zoltán férfikar, az eseményre a belépés díjtalan!

Szombaton gálakoncerten hallhatja az énekeseket a pécsi közönség, ennek helyszíne a Kodály Központ lesz. A hangverseny első felében a fesztivál fellépői szórakoztatják bordalokkal a közönséget, majd a második felében Balatoni Sándor Carmina Vinorum „boratórium” ősbemutatóját hallgathatja meg a nagyérdemű a Bartók Béla Férfikar és a Pécsi Szimfonietta, valamint Bognár Szabolcs közreműködésével.

A gála előtt a XI. Villányi Prémium Bormustra színesíti a nagyszabású programsort. A Kodály Központ aulájában idén 10 villányi pincészet prezentálja legkiválóbb borait: Bock Pince, Csányi Pincészet, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Koch Csaba VinArt Pincészet, Maczkó Róbert Pincészete, Mokos Pincészet, Sauska Borászat, Villányi REDy Közösségi stand.

Részletes program ITT.

Nézzen körül a Webshopban

A csodálatos szőlőmag