Villányi programok télen

2022. december – 2023. február

Pincéről Pincére Variációk Vincére
2023. január 21. (szombat) 10.00

Vince napja rendkívül jeles nap a borászok és borkedvelők számára, ugyanis ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét. A villányi szőlősgazdák életében is fontos szerepet játszanak a Vince-napi szokások és hagyományok, egyik pincéből a másikba járva áldomásoznak, kóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetnek a jó termés elősegítésére. Az elmúlt évek hagyományait követve ez alkalommal is színes Vince-napi programokkal várja a borvidék a vendégeket. Reggel HORDÓS-, napközben DŰLŐJÁRÓ-, este pedig VACSORÁZÓ VINCE programok!

A Gere Attila Pincészet Vince-napi programjai

HORDÓS VINCE
Vince-napi 3 tételes kóstoló pincelátogatással (GERE ATTILA Pincészete, Villány, Erkel Ferenc utca 2/a.)

– Portugieser 2022 Organikus
– Syrah 2019 Organikus
– Solus 2019 Organikus

Borkóstolóink mellé vizet, frissen sült kenyeret és saját szőlőmag termékeinket is kínáljuk. Kóstolási mennyiség 0,5 dl fajtánként.

Időpontok: 11:00 és 14:00 óra
A programon való részvételhez foglalás szükséges, melyet az etterem@gere.hu tehetnek meg.
Ár: 2.900 Ft/Fő

VACSORÁZÓ VINCE A MANDULA ÉTTEREMBEN

2023.01.21. 18:00-22:00
Vacsora ajánlat

– Fokhagyma krémleves
– Ropogós malac csülök, svábkáposzta, burgonya
– „Mandula” desszertkehely

Asztalfoglalás: etterem@gere.hu

A borvidéki programok részleteit itt találja.

 

Adventi varázslat a Diófás téren
2022. december 3., 16:00

A Diófás téren Mikulásváró adventi eseményhez csatlakozhatnak kicsik és nagyok. Karácsonyi dallamok, gyermekműsor, kézműves alkotások vására, forralt bor, mézeskalács, forró tea. A villányi Kikerics Óvoda óvodásai nyitják meg előadásukkal az eseményt. Ezt követően a Villányi Általános Iskola tanulói adják elő ünnepi műsorukat. 17 órától pedig Anikó mesekuckója szórakoztatja a legkisebbeket. A program zárásaként megérkezik a Mikulás a gyerekekhez, akik közös képet készíthetnek vele.

 

Adventi kóruskoncert Villányban
2022. december 11., 17:00

A Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara ad kóruskoncertet a villányi katolikus templomban advent 3. vasárnapján. Vezényel: Rózsa Bernadett, zongorán kísér: Várkonyi András.

 

Karácsonyi Hangverseny
2022. december 18., 17:00

A Villányi Művelődési Ház nagytermében a helyi kulturális csoportok ünnepi hangversenyét tekinthetik meg a vendégek advent 4. vasárnapján. Tökéletes hangolódás a karácsonyra.

Nézzen körül a Webshopban

A csodálatos szőlőmag