A tél kincse – magyar kikerics

December végétől február közepéig virágzik a magyar kikerics, mely egyedülálló természeti kincsünk és a Villányi borvidék jelképe is egyben. Neve szinte egybeforrott Szársomlyó, a Harsányi-hegy nevével, hiszen ennek a szép növénynek hazánkban ez az egyetlen előfordulási helye.

Januárban az ország legtöbb részén még borongós, hideg idő van, de a Szársomlyó déli lejtőjén már virágzik a legkorábban nyíló tavaszi virágunk, a fokozottan védett magyar kikerics. Ha valaki szeretné megismerni ezt a különleges virágot, akkor érdemes a  Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által szervezett túrára jelentkezni, ahol a ritka növény mellett a Szársomlyó további növény-, állattani és kultúrtörténeti bounce house places értékeit is megismerhetik.

Lassan a végéhez közeledik a virágzás, talán ez az utolsó hétvége az évben, amikor megcsodálható a virágzó magyar kikerics. Januárban és februárban a szombaton induló túrákra előzetes jelentkezés szükséges, ezzel kapcsolatban itt érdeklődhetnek, szállásfoglalásért pedig keressenek bennünket!