III. GERE Jazz Fesztivál, a nagy utazás

Utazás térben, időben, zenében …

2014 nyarán immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a GERE Jazz-Fesztivál, amely mára teljesen eggyé vált a GERE-borok, a különleges ételek és az igényes jazz-zene villányi randevújával.

A vendégeit minden esztendőben új ötletekkel köszöntő rendezvény szervezői, Pauli Zoltán és Illés Tamás idén egy igazán egyedi élmény megteremtését tűzték ki célul: térben, időben és zenében is utazásra invitálják a fesztiválra érkezőket.

A jegyárusítást megkezdtük!

Jegyek kizárólag elővételben kaphatók, itt!

A nagy időutazás…

Megelevenednek az 1920-as és ’30-as évek s velük mindaz, ami ezt az időt jellemezte és a mai napig emlékezetessé tette: a GERE-birtokra századeleji autók gördülnek be, régi filmek idézik az elmúlt, ám kissé sem letűnt korszakot, megfelelő jelmezek varázsolnak autentikus hangulatot egy évszázad távlatából a jelenbe. Legyen Ön is e csodás utazás részese és csöppenjen bele egy korhű, amerikai ”garden party” mámorába Villányban.

A beöltözés azonban ezen alkalommal nemcsak élményt nyújt, de igazán értékes nyereményeket is hozhat, hiszen a helyszínen lencsevégre kapott, a ’20-as, ’30-as évek divatja szerint legstílusosabban öltözött vendégeket a CROCUS Gere Borhotel ”all inclusive” meglepetés ajándékaival jutalmazza!

Június 13. péntek, a varázslat folytatódik…

19:00 Balázs Elemér Group

A kétnapos esemény zenei programja továbbra is az előző években már tapasztalt változatosság jegyében került kialakításra. Az idei rendezvényt a Balázs Elemér Group ”The New BEGinning” címet viselő lemezbemutató koncertje indítja. Az utolsó albumát öt éve kiadott zenekar új lemezének címe is beszédes, hiszen az újjászületésre utal: az együttesben rövid ideje két új énekes – a neves, nemzetközi zenei életben is keresett Szőke Nikoletta és a fiatal, kiugróan tehetséges, 21 éves kora ellenére markáns, különleges hangú Szakonyi Milán – hallható. A hazai jazz-világ kiemelkedő egyéniségei által alkotott zenekar egyedi hangzása a fesztivál legelső pillanataitól kezdve garantáltan maradandó élményt ad.

21:30 Szentpéteri Csilla & Band, vendég: Zséda

Tavaly júniusi villányi látogatása során a crossover hazai királynőjét, Szentpéteri Csillát annyira megigézte a GERE Pincészet és inspiráló környezetének varázsa, hogy művészként történő visszatérésének gondolata szinte magától értetődő volt. Az igazi magyar jazz-kiválóságokkal érkező, mediterrán temperamentumáról ismert zongorista előadását a Cotton Club Singers alapítótagjaként megismert, 2002 óta sikeres szólókarriert ápoló, eMeRTon-díjas énekesnő, Zsédenyi Adrienn – azaz Zséda – közreműködése teszi még emlékezetesebbé.

22:30 Peet Project

A szervezők nem titkolt célja, hogy a péntek estét – immár hagyományosan – most is fiatalos, lendületes, könnyed levezetéssel zárja, amelyet hazánk nemzetközi hírű pop-funk-jazz zenekara, a Peet Project szavatol. Az amerikai rádióknál a ”smooth jazz” műfajon belül kiemelkedő játszási gyakoriságot elért csapat a floridai és kaliforniai szereplése után Villányban igyekszik kiérdemelni a közönség álló ovációját.

Június 14. szombat – A nagy időutazás!

18:00 Joe Fritz, George Grosman, Tommy Vig

A nagy Gatsby korába visszanyúló zenei időutazás a szombati programot fémjelzi. ”Swing is all around” című koncertjével az I. GERE Jazz-Fesztiválon történő fellépését követően az Egyesült Államokba vonult s e harmadik évadra visszatért jazz-klarinétművész, Joe Fritz amerikai barátaival – George Grosman (USA) gitárossal és a hazánkban gyakran vendégszereplő Tommy Vig vibrafonossal – szolgáltat hamisítatlan tengerentúli alapot a ráhangolódásra.

A folytatás a fesztivál eddigi fennállásának talán legnagyobb attrakcióját tartogatja: a hagyományos 17 tagú ”big band” felállást követő Budapest Jazz Orchestra vendégművészek sorával ad két felvonásos, egész estés nagykoncertet!

20:30 Budapest Jazz Orchestra

Az 1998-ban megalakult BJO igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazz-élet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális nagyzenekara, amely hangzásával a ’20-as évek Amerikáját idézte. Az együttes kiváló munkásságának ékes bizonyítéka az elmúlt bő 15 év, amely idő alatt számos koncert, hazai és nemzetközi elismerés illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó színesítette a zenekar palettáját.

A villányi időutazás gerincét alkotó produkció első fele a ”Swing Evening Show” címet viseli, amelynek során a 17 zenész mellett Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Mujahid Zoltán és Farkas Gábor ”Gábriel” énekesek közvetítik a műfaj örökzöld dallamait.

22:30 Charlie Jazz – vendég: László Attila

A III. GERE Jazz-Fesztivál záróakkordját jelentő második részben a Budapest Jazz Orchestra játékához a hazai pop- és jazz-világ ünnepelt zeneszerzője és gitárosa, László Attila és a Liszt-díjas énekes, sokoldalú könnyűzenész, jellegzetesen rekedt hangú előadóművész, Horváth Károly – vagy közismert nevén CHARLIE – nyújt felülmúlhatatlan adalékot, így egyáltalán nem kizárt, hogy a GERE-borok mellett egy ”dupla whiskey” is kitöltésre kerül …

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.

Egy kis ízelítő a várható hangulatból…

A jegyárusítást megkezdtük!

Jegyek kizárólag elővételben kaphatók, itt!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

Tetszik az oldal? Ossza meg mással is!