Bartóktól a Rolling Stones-ig…

…avagy egy tartalmas nap Franz Weninger és Gere Attila társaságában Villányban.

Az egész találkozó apropója Attila és Franz együttműködésének és barátságának 20-éves jubileuma volt. Szerettük volna méltó módon, családias hangulatban, szűkebb baráti körben ünnepelni ezt az évfordulót. Ezért is esett az időpont választás a szüret előtti egyik utolsó hétvégére, augusztus 10-re.

A fotó…

Gere Attila és Franz Weninger

Szerencsére az időjárás velünk volt így meg tudtuk csinálni ismét azt az emblematikus fotót, mely a közös pincészet megalakulásának évében készül. A kép helyszíne ugyanaz volt, csupán az a 20 esztendő és néhány azóta nőtt méretes fa jelzi az idő múlását. A két gazda természetesen szinte semmit nem változott :)

A kóstoló…

Cabernet Franc vertikális

A közös fotózást követően egy családi-, baráti kóstoló következett, mely során az elmúlt 20 év legemlékezetesebb borai kerültek kóstolásra.

Cabernet Franc Selection

A pincészet csúcsbora, a cabernet Franc Selection 12 évjáratban bizonyította, hogy a megérzés már akkor helytálló volt, a Cabernet Franc Villányban csodákra képes.

Franz Weninger

Gyönyörű élő savak, fantasztikus gyümölcsök, kiváló egyensúly szinte valamennyi palackban. Jó volt közösen anekdotázva felidézni a régi időket, a közös munka kezdetétől napjainkig. (a részletes kóstolási jegyzetekkel hamarosan jelentkezünk)

Gere Attila

A gourmet vacsora…

Pauli Zoltán és Gere Attila

Az este 7-kor kezdődő és közel éjjel 1-ig tartó ünnepi 6-fogásos borvacsorán a Mandula Étterem izgalmas bor-étel íz párosításai nyújtottak egyedi élményt a résztvevőknek. A sajátos ívű menüben többek közt a paprika sushi zeller jéggel és paradicsom vízzel, a jércemell és a jakabkagyló találkozása, a kacsamáj és a hagymás túrógombóc, valamint a csokoládé szeder íz harmóniája ismét több húron játszott.

Csirke és kagyló

A koncert…

Már több alkalommal bebizonyosodott, hogy az igényes jazz zene és a GERE borok igazán különleges új dimenziókat képesek nyitni. Így volt ez ezen az estén is ahol a vacsorát követően a régi jazz klubok hangulatát megidézve, akusztikusan szólaltak meg a hangszerek. Ennek a hangzásnak köszönhetően kialakult az a sajátos, különleges atmoszféra amiben a közönség eggyé válhatott a zenével.

Tim

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy velünk töltötte az estét egy grammy díjas, amerikai világsztár, a néhány hete még a Rolling Stones-szal turnézó Tim Ries is.

Tim elmondása szerint már sokat járt Magyarországon, de ilyen különleges élményben még nem volt része. Talán ennek is köszönhetően egy igazán érzéki koncertet hallhatott a közönség, ahol Bartók feldolgozásoktól kezdve, fantasztikus improvizációkkal tűzdelt sztenderdeken keresztül jutottunk el a legendás Rolling Stones dallamok igényes jazz átirataiig.

Tim Ries

A nagy palack…

Vannak bizonyos évjáratok, amelyekben akkora borok születnek, hogy egyszerűen nem férnek bele a 0,75 literes palackba :)

Ilyen volt a 2000-es esztendő is ahol néhány palack 12-literes Cabernet franc Selection is letöltésre került. Ezen az estén egy balthazar palackot felbontottunk ebből a ritkaságból. A palackban pihenő immár 13 esztendős bor ismét nem okozott csalódást.

A torta…

A vacsora záró akkordja a hatalmas Cabernet Franc Selection boros palack alakú torta közös felvágása volt, melyet Gere Attila és Franz Weninger személyesen kínált a résztvevőknek.

Atti és Franz a tortával

Reméljük sikerült ismét valami egészen egyedi, különleges élményt nyújtani a velünk együtt ünneplők számára. Mi nagyon jól éreztük magunkat.

Franz Weninger és Gere Attila

Isten éltesse Attilát és Franzot, jó egészségben és barátságban még sok-sok éven keresztül, hogy az elkövetkező 20 esztendő is hasonló baráti hangulatú alkotó munkával teljen!

Pauli Zoltán
szervező, házigazda

Képgaléria a rendezvényről

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Tetszik az oldal? Ossza meg mással is!